marți, 13 noiembrie 2012

Sa facem o fapta buna!


facem un bine?

Știm ce înseamnă dizabilitate neuromotorie? Vag. Am găsit online, în biblioteca studențească, o mică descriere:

"Copilul cu dizabilitate neuromotorie nu poate face fata lucrurilor fara sa fie sprijinit de adulti... Asistenta copilului cu dizabilitati neuromotorii este o actiune complexa si individualizata, multidisciplinara: medicala, psihopedagogica, psihologica, sociala etc., care trebuie sa fie inceputa si realizata de la cele mai timpurii etape, imediat, din momentul constatarii problemei de dezvoltare a copilului... Reabilitarea dezvoltarii copilului este un proces continuu, permanent, reusitele si rezultatele pot sa vina incet, chiar foarte greu..."

La noi în țară centre de reabilitare pentru acești copii nu-s. Asociaţia "Copii Suflete Speranţe"coordonează strângerea de fonduri pentru construcţia la Constanţa a unui centru nou, ultraspecializat, care va reuni sub acelaşi acoperiş cele mai noi metode de tratament pentru recuperarea şi reabilitarea copiilor cu probleme neuromotorii. Dar pentru asemenea așezământ este nevoie de bani. 



...și primești în schimb un tricou-simbol, unul din tricourile numerotate de la 1 la 50.000 (în România sunt cca. 50.000 de copii cu tulburări neuromotorii grave şi fiecare din ei are nevoie de o speranţă).

Pe site-ul Asociatiei "Copii Suflete Speranţe" există o secţiune denumită "Cartea Recunoştinţei" în care vor fi publicate toate numele donatorilor. La sfârsitul campaniei cartea va fi retrasă de pe site și publicată într-un exemplar unic, fiind ulterior expusă într-o încăpere specială – "Sala recunoştinţei" – din viitorul centru. Peste ani, cei care vor vizita clinica vor regăsi numele voastre într-un catastif prafuit şi vor şti că undeva, cândva, oameni deosebiţi au contribuit la ridicarea construcţiei...
Preluat de pe me&my monkeyzzz

2 comentarii:

Micu Monica spunea...

Puteti incerca si la Clinica Acibadem din Turcia: http://www.acibademinternational.com
Pentru mai multe detalii va dau nr. de telefon al unei mamici care a fost acolo cu fetita in varsta de 2 anisori: Daniela Berciu 0748.154.501
Sanatate multa!

Cosmin-Marian spunea...

multumim mult pentru informatii!sanatate si dumneavostra!