joi, 28 iulie 2011

Un suflet care lupta cu viata inca din primele clipe!

Salut!Ma numesc Radu Cosmin Marian si am venit pe aceasta lume pe 14 ianuarie 2006 ora 21:50 intr-o seara geroasa si vijelioasa cum a fost viata mea pana acum!

Povestea mea o veti afla mai departe de la parinti mei,deoarece eu nu stiu sa vorbesc sau sa scriu!
In acea noapte viata noastra avea sa se schimbe fara sa stim,fara sa ne anunte nimeni,Cosmin a venit pe lume fara nici un scancet,nici un zgomot,oricat intrebam in stanga si in dreapta daca e ceva in neregula cu el nimeni nu imi raspundea nimic!
Deabea a doua zi pe 15 ianuarie au inceput sa apara raspunsurile,sa aflu ca,copilul meu nu se stie daca va supravietui 48 de ore,sa vad primele lui convulsii si sa mi se spuna ca trebuie sa speram ca"totul va decurge normal si Cosmin va lupta sa traiasca sa fie alturi de noi"!
Cosmin statea in incubator ,plin de intepaturi de perfuzii cu medicamente,ventilat,nemiscat,hranit prin gavaj cu laptele muls de la mine,eu doar il priveam si ma rugam la Dumnezeu sa nu mi-l ia si sa isi revina,nu aveam voie sa il ating ca putem sa ii provoc alte convulsii.In a 4 a zi o doamna asistenta buna la suflet mi-a dat voie sa bag mana prin incubator si sa il apuc de degetel,de emotii m-a bufnit plansul,in sfarsit il atingeam!
Dupa 2 saptamani de chin l-au mutat intr-un patut normal,nu mai avea perfuzii,il sedau cu fenobarbital sa stea linistit si sa nu mai existe riscul sa faca convulsii!In sfarsit usor,usor mi l-au dat sa il invat sa suga la biberon si dupa inca 2 saptamani pe 14 februarie 2006 am reusit sa mancam binisor si ne-am externat din spital cu diagnosticul:
-hipoxie severa la nastere,
-convulsii neonatale,
-cefalohematom parietal stg,
-apgar 2,
De pe 15 februarie au inceput drumurile catre doctorii neurologi,mai intai am fost la cabinetul particular al d-nei dr.Burloiu unde i-a facut un control si o ecografie transfontanelara si nu a iesit bine,de aici ne-a trimis mai departe la spitalul Emilia Irsa unde d-nul Dr.Brezan ne-a facut si dansul un ETF si nici acesta nu a iesit bine,si l-am repetat iar dupa 2 saptamani in continuare nu era bun,deci avea o suferinta craniana de la nastere!
Dupa aceasta am fost si la Spitalul Obregia la dna Dr.Craiu si dupa un control si verificarea ETF-urilor ne-a dat groaznicul diagnoatic"Tetrapareza Spastica!
Din acel moment am inceput recuperarea la Spitalul Obregia la dna Dr.Robanescu cateva luni dupa care am fost la Centrul IOMC de pe Calea Grivitei am facut si acolo putin timp,iar apoi pana la 1an si 6 luni am facut la domiciliu cu Alina de la echipa mobila a IOMC-ului pana s-a schimabt directorului DGASPC-ului si a desfintat echipa mobila!
La 3 luni si 3 saptamani am facut si o tomografie si rezultatul nu era bun"nuclei bazali de volum redus,cu densitate discret redusa"dar dna Dr.Sandru mi-a spus ca acest lichid in timp se va retrage si Cosmin cu medicamentatie si gimnastica isi va reveni usor,usor sa am rabdare!
Am continuat cu gimnastica la domiciliu cu o kinetoterapeuta contra plata in fiecare zi pana cand am descoperit de la alte mamici cu aceeasi problema de Clinica Internationala de Reabilitare din Truskavets, UCRAINA .Ne-am programat si noi pentru prima oara in iulie 2008,am facut imprumut la banca de 7000 de euro si am plecat.
Dupa prima tura Cosmin era un pic mai atent,mai relaxat si toate acestea si sperantele doctoriilor de acolo ca daca facem 3-4 ture pe an Cosmin ne va da semne ca va fi mai bine,ca v-a invata sa faca anumite lucruri pe care le fac copii de varsta lui ne-au indemnat sa ne facem urmatoarea programare pentru octombrie 2008,banii deja ii aveam din imprumut si pentru a doua tura si am continuat!
Din pacate nu am mai putut continua si cu celelalte ture ca nu am mai avut de unde sa luam bani deja aveam o rata de 120 de euro plus cheltuielile zilnice!
Apoi incepand cu 5 ianuarie ne-am dus la Spitalul de recuperare de la Sibiu Gh.Preda din 3 in 3 luni,unde se face metoda de kineto vojta,aici Cosmin a invatat sa se intoarca de pe o prte pe alta,a inceput sa fie mai atent si la persoanele din jurul lui nu numai la copacii verzi,a inceput sa manance si mai bine,kinetoterapeutii mi-au dat sperante cand mi-au zis ca raspunde bine la comenzi si ca este un copil recuperabil dar trebuie sa venim mereu acolo!
Tot la Sibiu stand de vorba cu alte mamici am auzit de operatia dnului Dr.Marcel Platon,"Miofibrotomie subcutanata"si am incercat cu ajutorul ziarului Libertatea sa facem cunoscut cazul lui Cosmin pentru a strange cei 1850 de euro necesari operatiei,multumim Bunului Dumnezeu si oamenilor cu suflet bun,am reusit si am plecat la opertie pe 11 Mai 2010!Dupa aceasta operatie timp de 6-7 luni Cosmin a fost mai relaxat s-a lucrat mult mai bine cu el,in august 2010 eram asteptati la control si pentru programarea operatie pentru Mai 2011 dar nu am reusit sa ajungem iar ne-am lovit de insuficienta baniilor!
Am descoperit (in urma cautarilor pe net ) o clinica in Ungaria, Peto Institute, unde personalul calificat si dedicat invata copiii (si nu numai) cu dizabilitati sa se descurce singuri, “sa-si ia viata in propriile maini”. Un tratament de 10 zile e 480eur (48 eur/zi) fara cazare, masa, transport,pe langa asta am descoperit si terapia cu delfini din Turcia sau Odessa,aici copii cu diazbilitati capata incredere pentru echilibrul sau si isi imbunatateste psihicul,unde si aici o sesiune de 10 sedinte costa2500 de euro(250 euro/sedinta)fara cazare,masa si transport!
Insa toate costa! In Ucraina, si la Peto, ca si la “terapia cu delfini” din Turcia sau Odessa, HBOT din Constanta, pe care inca nu le-am incercat dar speram la ele, speram ca vom reusi sa nu intrerupem cursul acestor terapii aducatoare doar de bine.

E greu si umilitor sa strangi bani, sa ceri bani unor necunoscuti sau cunoscuti, sa apari la tv, radio sau in ziar, etc.dar cand il vedem pe fiul nostru cum rade,cum incearca sa vorbeasca in limba lui dar noi sa nu intelegem ce spune,cum se vede pe fata lui bucuria de a fi cu ceilalti copii,de a se juca cu ceilalti copii suntem datori sa incercam orice este posibil pe aceasta lume pentru a reusi sa faca toate aceste lucruri firesti pe care si le doreste si noi odata cu el!

6 comentarii:

Anonim spunea...

http://isabellelorelai.wordpress.com/2008/10/06/stelutele-de-mare-cosmin-marian-radu
.
http://isabellelorelai.wordpress.com

Ramona-Sandrina Ilie spunea...

Draga mea...nimeni nu are dreptul sa fie singur in astfel de situatii cu atat mai mult o mama!
Esti o mamica buna si puternica care are de partea ei iubirea, iar asta nu este putin!
Va doresc sa aveti parte de sanatate, iar lui Cosmin sa ii dai un pupicel si din partea mea...o mama de fetita :). Are un zambet irezistibil...de la cine l-a mostenit?

Sa fi tare draga mea!

http://ladyallia.blogspot.com/2008/10/cosmin-marian-radu.html

Anonim spunea...

Astăzi am trecut pe la bancă şi mi s-a spus că terminaţia contului în RON este 2000, nu 1000. Acela care se termină cu 1000 este în franci. Am depus după ce mi s-a confirmat că titularul de cont este Radu Ştefan.

Anonim spunea...

Alina, ce noutati ai despre baietelul vostru? Cum a decurs tratamentul in Ucraina? Sa va ajute Dumnezeu in aceasta grea incercare pe care o aveti.

Iosif spunea...

Multa sanatate si putere la parinti sa il ajute pe boboc........
salutari all !

Anonim spunea...

Buna ziua,

Numele meu este Mufturel Augustin-Mihai si reprezint o organizatie din Dr.Tr.Severin. Suntem pe punctul de a lansa pe data de 04.04.2010 (in ziua Sfintelor zile de Paste) un site in care dorim sa prezentam cazurile unor copii/tineri/oameni care au ghinionul sa treaca printr-o poveste ca a dumneavoastra. Practic noi nu facem altceva decat sa va punem la dispozitie inca o metoda de mediatizare a cazului dvs precum si o metoda rapida si moderna de a primi donatii - prin intermediul platii cu cardul direct pe internet.
In acest moment avem alaturi de noi echipa de la www.cart.ro (ne asigura site-ul), echipa de la GECAD E-payment (ei ne pun la dispozitie metoda de plata cu cardul) si BCR si Banca Transilvania (ne ajuta punandu-ne la dispozitie servicii bancare cu tarife si comisioane mai mici decat cele practicate in mod normal).
Daca doriti sa aflati mai multe va rugam sa ne trimiteti fisierul in word atasat completat cu datele respective, apoi ne trebuie prima pagina listata si semnata si scanata (in prima fazxa ne intereseaza in mod special wordul cu informatiile necesare pentru site). Va mai trimitem si alte materiale: o descriere a proiectului (e o forma mai veche, intre timp am facut destule), un afis. Mai jos gasiti un link catre forma temporara (pe care lucram si in acest moment): www.ajut.cart.ro . Daca aveti idei, sugestii, intrebari, etc. va asteptam cu drag.
Va dorim un Paste Fericit si va spunem din suflet: multa, multa sanatate si bafta!!

Cu respect,